• Cel-mai-bun-hummus-Nutricios-
  • hummus inainte mix
  • hummus dupa mix

Garantat este cel mai bun hummus pe care l-am mancat pana acum. Am mai facut in alte dati, dupa retete citite, dar asa cum le-am potrivit noi parca e cel mai bun (si cum altfel, nu?:
Pe atunci nu aveam Blendtec, dar ma descurcam.
Insa de cand cu Bledtec si twister jar-ul lui in care pot sa fac ORICE, am trecut la artileria grea: retete noi si savuroase, pardon, Nutricioase:)

Asadar, cu curaj s-au avantat in mixare:

2 cani naut fiert (apa de la primele 2-3 clocote se arunca, apoi se fierbe cu multa apa 3 ore sau pana cand boabele se inmoaie)
1/2 cana apa (puteti sa puneti mai multa, depinde de soiul de naut, de marca etc)
1 lingura pasta de tahini (sau, daca nu aveti, faina de susan+ulei de masline)
2 linguri ulei de masline
1 lingura boia de ardei dulce
1 lingura de suc de lamaie
putina sare
putin busuioc uscat
putin oregano
usturoi (puneti-l numai in portiile pe care le serviti, pentru ca usturoiul crud de pe o zi pe alta nu mai este nici gustos, nici sanatos)

Se mixeaza totul in blender pana devine pasta. Ideea este sa nu devina prea uscata, ci sa fie ca o smantana groasa.

Nu uitati de usturoi, adaugati-l numai in hummusul pe care il serviti, nu si daca va ramane de pe o zi pe alta.

Despre naut ce sa mai spun si nu stiti? :) ca are proteine cat carnea, de fapt mai mult, dar 0 colesterol (chiar reduce nivelul colesterolului „rau”), are mangan, fier, fibre, fosfor etc.
Este ideal pentru cei care sufera de afectiuni cardiace sau diabet, insa nu e asa indicat pentru cei care sufera de guta, intrucat contine purine.
Consumati des, cel putin o data pe saptamana, alaturi de linte, fasole, mazare. Elena Pridie indeamna la consumul zilnic de leguminoase, iar noi „ascultam” :)

Voi cum faceti hummusul? :)

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu

Fortissimo

Fortissimo

de 22 iunie 2015 Grau, Mic dejun, VEGAN

No Thumbnail

Supa raw de rosii

de 19 iunie 2015 RAW, Supe