Gogojele

POSTAT DE 19 iunie 2015 RAW, Nutri-bar

  • gogojele

Adevarate bombe de calciu, cu care nu numai copiii isi vor umfla falcutele, ci si cei mari (am testat pe “outsideri” de-ai casei) :)
De ce sa dati suplimente de calciu sau bomboane din comert pline doar de zahar si arome, fara valori nutritive?
Stiu, e greu pentru copiii care deja au dat cu nasul de prostioarele din comert, dar merita sa incercati si insistati (nu uitati ca un un gust nou este acceptat, psihologic, dupa peste 10 incercari – si nu la o singura masa, ci de peste 10 dati sa incercati).
Le incurajez si pe mamicile cu copiii care inca nu testat nimic din magazine si nici n-au primit astfel de “rasfaturi” din partea rudelor sa introduca in meniul copilasilor (in functie de varsta si tolerante alimentare) si sa ii obisnuiasca cu astfel de bombonele, pentru ca sunt nelimitate combinatiile, trebuie doar sa plecati de la ce mineral/vitamina/proteina doriti sa “injectati” celor mici :):):)

Le-am numit gogojele, de la gojile minunate care le-au dat si aroma si culoarea deosebite.
Am folosit o cescuta clasica de cafea, ca masura.

Dornice de transformari si modelari au fost:

  • 1 cescuta migdale
  • 1 cescuta de goji
  • 2 cescute fulgi de ovaz
  • ½ cescuta seminte de susan
  • 2 linguri de miere de salcam
  • 1 cescuta lapte de migdale (sau alt lichid, ce preferati si aveti, chiar si apa)

Eu am mixat tot ce e uscat (primele 4) in Blendtec, pana am obtinut o faina frumos mirositoare si plina de Calciu :)
Daca nu aveti un blender de putere mare, faceti cum am facut si eu pana acum, rasniti fiecare ingredient uscat in rasita normala (eu am una chinezeasca care a costat 50 ron si pe care am chinuit-o si hartuit-o 2 ani intensiv :) folosesc o scobitoare care sa tina butonul de pornire apasat, pentru ca cel de la capac s-a spart :))) deci, cu incredere folositi orice, chiar daca dureaza nitel mai mult)

Peste faina obtinuta adaugati mierea si presati incet sa se incorporeze cat mai multa faina, apoi adaugati treptat cat lapte/apa/suc e nevoie ca sa se incorporeze complet faina. Ideea e sa fie cat mai solida compozitia, chiar daca se amesteca greu.

Apoi luati cam cat o lingurita si modelati in palme gogojelele :)
Primele se vor lipi de maini, apoi, dupa ce se face deja o crusta pe palma, modelarea merge mai repede.
Le puteti tavali prin cocos sau pudra de roscove, eu nu am mai avut timp, ma tragea cineva mic si pofticios de maneci :)

Foarte, foarte bune si foarte, foarte bogate in calciu!

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu