Nutribar RAWz

POSTAT DE 19 iunie 2015 Nutri-bar

Daca faceti tortul RAWz si va ramane compozitie dupa ce ati pus in forma de tort, va recomand aceste batoane proteice extrem de bune si nutritive. Sunt varianta ideala pentru micul dejun al copiilor si adultilor care nu au timp/rabdare sa stea la masa sau pentru cand calatoriti, sub forma de gustare. Este o compozitie densa si compacta ce contine proteine, fier, calciu, omega 3,6,9 si cate si mai cate. Gasiti informatii despre nutrienti in categoria Principii si Info Nutricios, la care incerc sa postez saptamanal cateva articole.

Asadar, am plecat de la mix din blatul si crema de la tortul Rawz (vezi NOTA) – aproximativ 10 linguri, dar nu am masurat. Peste acestea se adauga:

  • 5 linguri samburi de seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri de pudra canepa
  • 2 linguri de stafide aurii
  • 2 linguri faina de susan

Se amesteca totul pana la consistenta unei plastiline, se pune in forma dreptunghiulara (caserola) si se preseaza bine cu lingura, pentru ca la final vrem batoane proteice compacte. Recomand ca inaltimea sa fie de 2-3 cm. Se lasa la congelator cateva ore.

Inainte de consum, se lasa afara jumatate de ora, apoi se taie fasii cu latimea de 2 cm (sau cum preferati)

Promit sa atasez si dovezi de la primul bis poate, pentru ca la prima productie am ramas fara obiectul culinar.

Sfat:

  • Daca dupa incorporarea tuturor ingredientelor, compozitia nu este suficient de compacta, mai puteti adauga 2 linguri ulei de cocos si 2 linguri de fulgi de ovaz.
  • pentru copiii mai mici, samburii de floarea soarelui si stafidele se maruntesc
DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu