Pasta sarata de migdale

POSTAT DE 19 iunie 2015 Gustari, RAW

  • pasta sarata de migdale

Nu imi plac deloc in bucataria vegana denumirile de branza, chiftelute, drob, mititei, friptura, perisoare sau, cea mai neinspirata, …hamburger :) care “ham” ?
Pe de o parte pentru ca nu inteleg nostalgia asta a celor care devin vegani: pai ori nu mai vreau mici ori vreau? :)) Sau stradania sa apropie gusturile vegane sau raw de cele universale (mai ales in produsele de cofetarie, am mai scris de “crema cremoasa” – hai sa folosim cat mai multe ingrediente. Si grele. De ce? Mai ales cand vine vorba de copii mici, care gusta pentru prima data ORICE).

Iar pe de alta parte, evit sa folosesc aceste denumiri pentru a nu-mi confuza fetita. Pai ce sa mai inteleaga ea, saracuta, daca eu ii explic ca nu are voie branza, unt, iaurt (ca sa stie si sa se descurce cand este fara noi si cei din jur nu stiu ca este alergica) dar apoi o intreb daca vrea “branzica de migdale” ?

Nu am nimic cu cei care folosesc denumirile din bucataria universala pentru felurile vegane sau raw, dar la noi e simplu: ce n-avem voie, nu exista in casa, dom’le :).
Nu e bun punct. Fara “nu e buna branza aia, e buna ailalta” …

Trecand peste explicatia denumirii, povestea acestei retete imi aduce si acum un zambet larg pe fata. Stand acasa puiul meu cu o usoara otita, i-am rugat pe cei de la gradinita sa imi permita sa iau mancarica ei de pranz acasa (fac 2 minute pana la gradi) pentru ca nu aveam timp fizic sa gatesc, intre drumurile la medic si tratamentele homeopate ale K. Asa ca intr-o zi, directoarea gradinitei mi-a pus si cateva lingurite de “branzica de caju” sa vad daca ii place.

Ghici ce a zis K dupa prima lingurita? “NU POT SA CHED CAT E DE BUNAAAAAA!” :))))))
Memorabil!

Am cerut reteta si am modificat-o, iar ceea ce a iesit i-a smuls si mai multe replici din acestea savuroase…pai cum sa nu ii mai fac? :)

Ca sa fie INCHEDIBIL de buna, pasta s-a ajutat de:

1 cana de migdale (hidratate in prealabil cateva ore)
3 inele de praz, de aprox 2 cm
1 catel de usturoi
1 lingura suc proaspat de lime
Putina sare
Putina apa

Le-am mixat impreuna cu minunatul Blendtec, cu vasul Twister, care este magnific, si a iesit ceva absolut delicios, pardon, Nutricios :)

Daca vreti sa fie alba-alba, decojiti migdalele dupa hidratare.
Puteti sa faceti si variantele cu marar sau cu ardei, adaugand cate putin din aceste ingrediente.

De obicei, “branzicile” vegane sunt facute cu praf probiotic din farmacie si lasate sa fermenteze. Eu am preferat sa “fermentez” pasta, adaugand suc de lime, n-as fi fost sigura pe mine in procedeul amintit.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu

gogojele

Gogojele

de 19 iunie 2015 RAW, Nutri-bar

Cocolatte 1

Cocolatte

de 19 iunie 2015 Bauturi, RAW