• budinca de chia cu capsuni
  • budinca de chia cu capsuni amestec

De cand folosim semintele de chia, le-am tot adaugat in bombonele, in budinca de mei, pe felii de paine cu miere sau gem dimineata, chiar si in supe/ciorbe etc.
De curand am inceput sa le folosesc in cremele de torturi, pentru ca imi place cum, puse in apa, se transforma in gelatina (de exemplu, tort DOI).

Crema de la aceasta prajiturica este o versiune mai mica a tortului cu capsuni, nuci si alune. Nu pot sa va redau cantitatile ingredientelor cu exactitate, asa ca, va rog, nu aruncati cu…capsuni :) Porniti de la crema de capsuni si alune a tortului si reduceti corespunzator cantitatile, avand in vedere ca tortul avea diametrul de 23 cm, iar pentru prajiturica aceasta am folosit o forma cu diametrul de 11 cm. Ei, si ce daca va mai ramane in plus? Faceti doua :)

Asadar, pentru “blatul” de chia au sarit in castronel:

6 linguri de seminte de chia
2 cescute de apa
1 lingura plina de miere de salcam bio
2 linguri de stafide aurii uscate

Se lasa la taifas pentru cateva ore, timp in care volumul semintelor de chia se mareste. Tineti cont de faptul ca ele isi pot mari de pana la 12 ori volumul in lichid, deci puneti atat lichid cat de “gelatinoasa” vreti sa fie budinca. Pentru ca eu aveam de gand sa o fac sub forma de blat si crema, am folosit numai 2 cescute de apa.

Se pune compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 11 cm pe o inaltime de 2 cm si se lasa la frigider pana este gata crema.
Mie mi-a mai ramas putin si am lasat-o pentru servirea imediata, la micul dejun, amestecand cu putina crema.

Asezati apoi si crema peste “blat” si mai lasati la congelator pentru 1-2 ore.

Optiuni:

  • Puteti sa folositi orice varianta de crema din cele de pe site, reducand cantitatile
  • Puteti sa puneti deasupra, in loc de crema, un pat de fructe, ideal mici si puse una langa alta(afine, agrise, zmeura, mure sau orice preferinte aveti)
  • Puteti sa adaugati si o lingurita/lingura de pudra de roscove peste semintele de chia, la inceput.

Despre aceste seminte de chia, un adevarat medicament, cititi aici.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu