• Prajitura de mei cu gem de prune 1
  • Prajitura de mei cu gem de prune 3

Prajitura de mei cu gem de prune 12 linguri de stafide si 5 caise uscate se pun la rehidratat cateva ore. Apoi se adauga o banana si 2 cani de apa plata si se amesteca toate in blender pana devin un fel de nectar.

Se adauga ¾ cana de mei rasnit, un varf de lingurita de vanilie organica, un varf de lingurita de sare.

Se pune compozitia intr-o tava yena de marime A4 si se pune la cuptor la 180 grade. Dupa 10 minute se pune un strat de gem de prune fara zahar si se mai lasa inca 10-15 minute la cuptor pana cand se desprinde marginea.

La final va avea grosimea de 1 cm.

Cand inca e fierbinte, se presara fulgi de cocos.Se lasa sa se raceasca (in timpul acesta se mai intareste) si se taie in formele pe care le doriti.

Poza este de cand avea K mea 2 ani. Initial, am taiat prajitura in patratele si, in timp ce aranjam pe farfurie si faceam pozele, K, in spatele meu, si-a cautat formele preferate (ma, ma, ma = inima) si a insistat sa facem inimioare peste taieturile existente, de aceea arata asa inimioarele :)

Acum, la aproape 5 ani, zice si ce forma doreste si cum sa fie servita – cu suc de portocale, cu cafeluta de copii (Inka), cu ceai de echiancea etc.

Daca doriti ca prajitura sa fie mai inalta si/sau mai moale, folositi mai mult lichid. Chiar daca o sa arate ciudat cand o puneti in tava, fiind prea “apoasa”, in final va fi compacta.

Optiuni:

  • puteti pune orice alt gem, magiun, pasta de fructe, dar fara zahar
  • puteti presara la final in loc de fulgi de cocos, seminte de chia (dar in acest caz, nu e indicat sa se consume decat dimineata, fiindca semintele de chia confera foarte multa energie) sau
  • seminte de canepa sau de susan (dar dupa ce prajitura s-a mai racit si are sub 40 de grade).
  • puteti sa lasati prajitura fara nimic deasupra si sa adaugati felii de fructe proaspete la momentul fiecarei serviri.
  • Orice alta idee credeti ca se potriveste gusturilor copiilor vostri
DESPRE AUTOR

Nutricios

    COMENTARII (2)

Dă-i un răspuns lui Nutricios Anulează răspuns