Socata fara zahar

POSTAT DE 19 mai 2016 Bauturi, RAW

  • Untitled-1
Este prima data cand am facut socata. Am citit mai multe retete, insa nici una nu m-a inspirat…Ce drojdie, ce zahar? Pfuuu!
Iar cand socul meu a inceput sa ameninte a scuturare, am suflecat manecile (ale mele si ale K, doar e prim ajutor de Nutricios-sef) si mi-am pus in minte sa o indulcesc cu curmale. Am mai dat o cautare pe net si am descoperit o reteta de mare inspiratie, de pe blogul dpnori.blogspot.ro (era postata cu doar o zi inainte) de la care am pornit si am ajuns la o socata incredibil de gustoasa si sanatoasa.

Asadar, s-au inghesuit sa sa tolaneasca la soare intr-un borcan de 10l:
40 de flori de soc (palariutele)
sucul de la 2 lamai si 2 portocale
250 g stafide blenduite pasta cu putina apa
7 l de apa
Am acoperit borcanul cu o farfurie si l-am lasat in geam, la soare, 4 zile.
Azi am scos florile de soc, am strecurat si am pus socata in sticle la frigider.
Daca nu vi se pare suficient de dulce, adaugati miere la momentul servirii.

Face minuni in gripa, guturai, obezitate, ingrasare, constipatie, boli oculare, boli de piele.

Activeaza sistemul imunitar.
Precautii: are efect laxativ, consumat in cantitati mari.
DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu