Tort 2

POSTAT DE 19 iunie 2015 VEGAN, Torturi

  • tort DOI
  • tort DOI felie
  • tort DOI profil

Tort aniversar :) Eeeeee, si a facut scumpica mea 2 ani…

Acest tort se face foarte repede, are insa nevoie de o mica pregatire in avans, doar e festiv, nu?

Ca sa intelegeti exact cat de repede se poate face, va zic asa: am aterizat de la ski, am lasat bagajele si am fugit la o petrecere, la 3 a.m. faceam cumparaturile pentru petrecerea de a doua zi cu copiii, iar la 11 a.m. aveam tortul gata. Si da, am dormit :)

Cuminti si organizate, s-au pregatit in avans:
5 linguri de seminte de chia
o lingura de stafide aurii
jumatate de pahar de apa

si s-au cunoscut mai bine intr-un bol peste noapte (timp suficient ca semintele de chia sa se umfle in…volum).

Pentru blat s-au repezit:

1 cana mei rasnit faina
2 cani si jumatate de apa
3 linguri sirop de agave
[puteti sa inlocuiti apa + agave cu un alt lichid dulce, dupa preferinte]

Se amesteca toate si se pun intr-o forma de tort cu fund detasabil, cu diametrul de 23 cm.
Se coace compozitia in cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
Se scoate si se lasa sa se raceasca. E bine sa acoperiti cu ceva, altfel se va intari destul de mult.
Am ales sa fac blatul ca un soi de biscuite, pentru ca aveam in minte crema aromata de mai jos:

Crema:

300 g prune din congelator lasate la dezghetat
3 linguri seminte de canepa
2 linguri fulgi de cocos
3 linguri de miere
1/2 cana migdale rasnite faina
2 linguri tarate de psyllium
o lingurita de agar agar

Prunele de mixeaza bine de tot in blender, apoi se adauga fulgii de cocos si mierea si se lasa putin sa se patrunda. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca incet si bine (lingurita de agar agar se amesteca in prealabil cu 2 linguri de apa si se da intr-un scurt clocot; gelatina obinuta se foloseste in amestec).

La final se adauga budinca de chia pregatita cu o seara inainte.

Se pune crema in interiorul formei de tort peste blat si se lasa la congelator cateva ore sau, daca nu aveti timp, ca noi, in frigider pana la servire.

Am ornat cu bobite de rodie, portocala, zmeura si cocos.

Se serveste cu o portie mare de pupaturi si urari de sanatate si voiosie!

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu