Tort KIMURA

POSTAT DE 19 iunie 2015 VEGAN, Torturi

  • tort KIMURA
  • tort KIMURA blat
  • tori KIMURA felie
  • tort KIMURA sus

Proteine, minerale, culori, hmmhm, hmmhm, toate intr-o forma numai buna de mers in vizita.
Nu, nu e japoneza, e doar un joc de cuvinte :) mure si kiwi.
Degustatorii au apreciat modest, nefiind foarte obisnuiti cu acest tip de desert, insa K mea, ca cel mai mare fan, m-a apreciat tare tare, cerand inca o portie :)
Este jumatate raw (crema) si jumatate preparat termic (blatul). Aveti optiunea sa il faceti complet raw, trebuie doar sa inlocuiti blatul acesta cu cel de la Tort raw cu capsuni, nuci si alune sau de la tortul Rawz.

Pre-gatire :)
6 linguri de seminte de chia se pun jumatate de pahar de apa si se lasa cateva ore sau peste noapte, suficient cat sa se umfle in volum si sa devina ca o gelatina.

Pentru blatul parfumat am folosit:

1 cana fulgi de ovaz
1 cana de lichid din 3 mere blenduite si apa
½ lingurita de sare
½ lingurita de praf de vanilie organica

Se amesteca toate, se lasa 10 minute sa sa inmoaie bine fulgii si se pune apoi compozitia intr-o forma de tort cu fund detasabil, cu diametrul de 15 cm.
Se coace compozitia in cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
Se scoate si se lasa sa se raceasca. E bine sa acoperiti cu ceva, ca sa nu faca o crusta tare.
Nu il scoateti din forma.

Crema minunat colorata:

400 g mure din congelator lasate la dezghetat
1 cana faina de migdale (prin rasnire)
3 linguri de miere de salcam bio
2 linguri fulgi de cocos
2 linguri unt de cocos
o bucatica de unt de cacao organica (60g)
o lingurita de agar agar

Murele se mixeaza bine de tot in blender (eu nu am de putere mare, asa ca am insistat, cu pauze sa nu se “incinga spiritele”) apoi se adauga faina de migdale, fulgii de cocos si mierea si se lasa putin sa se patrunda (aprox 10 minute).
Se adauga budinca de chia si se amesteca usor.

Lingurita de agar agar se amesteca cu 2 linguri de apa si se da intr-un scurt clocot; gelatina obinuta se adauga in compozitie.

Untul de cocos devine ulei la peste 24 de grade. Daca e deja ulei, il adaugati in compozitie, daca nu, incalziti deasupra unui vas cu apa calda si uleiul obtinut il adaugati in compozitie.

Untul de cocos, la fel, se incalzeste la bain marie pana devine ulei si apoi se adauga si acesta in crema.

Inainte de a aseza crema peste blat, ungeti forma cu putin ulei de cocos. Asezati feliutele de kiwi pe inelul formei de blat, lipindu-le de perete.
Apoi turnati crema incet si intindeti bine, sa devina uniform.
Se lasa la congelator cateva ore (3-4) sau, daca nu aveti timp, in frigider pana la servire.

Inainte de servire, se indeparteaza incet inelul de pe tort.
Am ornat cu feliute de kiwi, cocos si o visina :)

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu

tort DOI

Tort 2

de 19 iunie 2015 VEGAN, Torturi

tort TREI 3

Tort 3

de 19 iunie 2015 VEGAN, Torturi