image

Din dorinta de a diversifica gustarile de la gradi sau parc sau drumetii, odata ce am descoperit primele briose (negrese) am tot facut zeci de variante. Se termina atat de repede, insa, ca nu am nicio sansa de a face fotografii.

De ce ne plac briosele? Pentru ca putem sa adaugam orice topping: miere simpla, miere cu nuci pisate faina, fructe simple sau sos, etc.

Si cum toata lumea face vara prajitura cu fructe de sezon…iata si noi cu briosele noastre vegane:

  • 2 cani fructe proaspete (visine/capsuni/caise/piersici/prune)
  • 2-3 cani faina alba bio
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei de cocos
  • 5- 6 linguri cu sirop de agave
  • 1 praf copt
  • putina sare
  • putina vanilie organica (praf)
  • bucatele coaja de portocala bio

Punem intr-un castron apa minerala si siropul de agave si amestecam pana la dizolvare. Se adauga uleiul pana la omogenizare.

Separat, se amesteca faina, praful de copt, sarea si vanilia, apoi se incorporeaza in lichidul de mai sus pana devin un aluat ca de pandispan.

Se toarna compozia in forme de hartie de briose (daca aveti si tava speciala de briose) sau in forme de silicon de briose pe care le asezati apoi in orice tava.

In fiecare briosa se pun bucatele de fructe (visinele, fara samburi, normal; restul-bucatele) si bucatele de coaja de portocala bio.

Se lasa la cuptor la 180 grade, aprox 40 min sau pana la testul cu scobitoarea :)


DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu