image

Varianta clasica este preferata tuturor, cred :) Mai ales cand suntem si bolnavi sau tristi, vrem sa mancam delicatese din copilarie.

Imi spunea o prietena acum ceva vreme, ea deja fiind adepta dietei raw vegane, „ce sa fac atunci cand sunt racita…ca tot supa de pui si orez cu lapte as manca” :) Sigur, preferintele si poftele noastre culinare au de multe ori origini emotionale,  cele mai multe formate in copilarie :)

Cu gandul acesta si cu dorinta de a face o gustare pentru fetita mea la gradinita care sa semene cu desertul celorlalti copii, am adunat in bucatarie:

250 g orez alb (mai facem si exceptii de la cerealele integrale, dar chiar nu merge cu orez integral)

1 cana apa

2 cani lapte de cocos

1/2 cutie smantana cocos

2-3 linguri miere

scortisoara pentru pudrat

bucatele uscate de coji portocala bio

Se fierbe orezul cu apa si laptele de cocos timp de 25 minute sau pana este gata (depinde de soi). Se lasa sa se raceasca lent, acoperit (astfel se va si umfla in plus). Cand este caldut, se toarna smantana de cocos si mierea peste orez si se amesteca bine.

Se pune in boluri, se adauga bucatelele de coaja de portocala si se pudreaza cu scortisoara. Ambele dupa gust :)

Optiuni: puteti sa puneti in boluri transparente si sa alternati straturi de orez cu fructe proaspete sau gem de fructe.


DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu