• fasole verde quinoa1

Usor de facut, proteine cu toti aminoacizii acasa :) (quinoa) si proprietati antiinfectioase, aceasta mancare este o incantare pentru K, atata vreme cat nu pun suc/pasta de rosii. Am descoperit din intamplare :) pentru ca am uitat sa adaug la final si…bine am facut, caci asa ii place cel mai mult.

Aveti nevoie de: 

0,5 kg fasole verde proaspata sau congelata
6 linguri quinoa
1 fir de praz mediu
1 ardei capia rosu
1 morcov
2 catei de usturoi
Sare fara iod
patrunjel
 
Se pune apa la fiert (aprox. 1,5 l apa plata).
Cand apa clocoteste, se adauga fasolea* congelata (eu o pun la congelator dupa ce este oparita). Se lasa la fiert 10 minute, se adauga morcovul taiat rondele, quinoa (spalata in prealabil intr-o sita, pentru indepartarea saponinei) si usturoiul si se lasa in continuare la fiert.
Dupa 15 minute, se adauga prazul si ardeiul tocati marunt si se mai lasa inca 10 minute la fiert, dupa care se adauga sarea si patrunjelul si se opreste focul dupa 5 minute.
Puteti sa adaugati ulei dupa ce temperatura mancarii este sub 40 de grade.
 
*) Cand folositi fasole verde proaspata, adaugati-o in apa fiarta si lasati-o la fiert pentru 15 minute, apoi continuati cu morcov si restul ca mai sus. 
DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu

No Thumbnail

Nu sunt postari mai noi!