image

Fetita mea mananca aproape orice, mai putin varza si ciuperci. Habar nu am de ce, cum, unde a capatat „antipatie”, dar nu si nu. In cazul ciupercilor, nu numai gustul o deranjeaza, ci si consistenta, mirosul chiar (mancam eu langa ea la un moment dat, fara sa stie ce imi comandasem, si imediat a sarit „mie sa nu imi dai sa gust ciuperci, ca nu imi plac” ? ).

Daaaaaar, ca de obicei, eu insist si insist, tot mai gatesc, tot mai ascund (ciuperci uscate in supe crema)…orice sa o fac sa guste cat mai des.

In categoria asta se incadreaza si reteta aceasta, cu mentiunea ca in poza am lasat „portia” intreaga, in schimb, pentru ea, am tocat marunt ciupercile gatite, ca un fel de ciulama peste paste. Secretul consta in patrunjel, cat mai mult patrunjel, cred ca e combinatie magica :)

Asadar, daca va visati magi, vrajitoare si alte fiinte nepamantene (ca orice mamica, deh), folositi urmatoarele:

  • 1 caserola ciuperci pleurotus bio
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare de mare
  • putin unt de palmier
  • sare la final

Separat, nu uitati de paste integrale, pe care le fierbeti in apa cu putina sare.

Ciupercile se spala, se curata, se maruntesc dupa preferinte si se pun intr-o tigaie ceramica, cu usturoi, un varf de unt de palmier si apa plata. Nu puneti sare! Altfel, ciupercile vor lasa fooooarte multa apa. Lasati sarea pentru final sau chiar pentru farfurie ? . Se soteaza cam 10 minute la foc iute. Se adauga patrunjelul tocat marunt si se mai lasa inca 5 minute la foc mic.

Ciupercile vor lasa un sos ca o ciulama . Se pune compozitia peste paste si se imparte in stanga, in dreapta, cu pofticiosi si, mai ales, cu mofturosii casei ?.

Simplu, nu?

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu