dovlecei cu mazare si quinoa 2

Din planificarea saptamanala a meniului K a reiesit ca urma sa avem la pranz dovlecei. Leguminoasa care ar fi urmat la rand cuminte si doritoare de companie era mazarea. Iar cereala – quinoa.

Era in saptmana in care am K mi-a dat planurile peste cap cu preferinta ei pentru bulgur si a trebuit sa fac 2 mancaruri la rand cu bulgur (spanac cu mazare si bulgur si bulgur cu spanac si ardei).
 
S-au insotit pentru un nou pranz:
 
2 dovlecei mari
250 g mazare (sau un borcan de 400 g)
Jumatate de fir de praz
4 linguri de quinoa spalata
2 catei de usturoi
2 fire de usturoi verde
Sare fara iod
Marar

1 l de apa se pune la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se pun dovleceii curatati de coaja si taiati cubulete, quinoa spalata intr-o sita si prazul maruntit.

Dupa 5 min se adauga usturoiul taiat marunt (cel uscat il puteti pune si presat; eu pe unul l-am taiat, iar pe celalalt l-am lasat intreg spre incantarea K) si mazarea scursa de apa din borcan.
Dupa inca 10 min se adauga mararul si sarea si se mai lasa 5 minute, apoi se opreste focul.
Este bogata in proteine (quinoa si mazare), minerale si vitamine. 
Nota:
Daca aveti mazare ucata sau congelata, incepeti prin a pune mazarea la fiert, de la inceput in apa clocotita, pentru 20 de minute, apoi continuati ca mai sus.
Daca mergeti sa cumparati mazare conservata, aveti grija sa nu fie conservata cu zahar. Eu am gasit o mazare foarte buna, bio, conservata in apa cu miere.
DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu