• Paste cu mazare si urzici

Acum, cand incep sa apara bucuriile culinare ale primaverii, “verziturile”, este o ocazie excelenta sa avem cat mai multe feluri de mancare verzi si, pe cat posibil si mai mult, crude.

In reteta de fata am folosit urzici de la congelator si mazare bio conservata in miere, este facuta acum 2 luni. 
 
Pastele pe care le folosim noi sunt integrale, bio si fara ou. In plus, contin si piure de legume. Sunt 3 feluri: verzi – cu piure de zucchini si spanac, portocalii – cu piure de dovleac si morcovi si rosii –  cu piure de rosii si morcov.
 
Am folosit:
 
250 g urzici congelate
250 g mazare (sau un borcan de 400 g)
Sare fara iod
3-4 maini de paste verzi (si cateva rosii mutate de manutele K dintr-o cutie in alta) 
2-3 catei de usturoi
Se pun urzicile in apa clocotita (aprox 0,5 l) impreuna cu usturoiul maruntit. Dupa 5 minute se adauga pastele si mazarea si putina sare si se lasa la fiert pentru 8 minute (timpul de fierbere al pastelor).
 
Inainte de servire, am adaugat ulei de canepa – preferatul K.
Observatii:
  1. Daca aveti mazare uscata sau congelata, incepeti prin a pune mazarea la fiert, de la inceput in apa clocotita, pentru 20 de minute, apoi urzicile si restul ca mai sus.
  2. Daca aveti urzici proaspete, le spalati, curatati, fierbeti cateva minute si apoi le scurgeti de apa in care au fiert.
DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu