• budinca-din-gris-spelta

Reteta asta cred ca o stie toata lumea, eu va impartasesc varianta noastra, usor de facut si care devine obsesie Nutricioasa pentru cateva zile la rand, de cate ori o facem :)

1 lingura de gris spelta se pune in 500 ml apa si se lasa pe foc. Cand incepe sa fiarba, se adauga gris spelta putin cate putin (“in ploaie”) ca sa nu faca cocoloase, amestecand continuu. Se pot adauga si putin praf de vanilie organica si/sau scortisoara.

Cand este suficient de ingrosat, se ia de pe foc si se toarna in forme. Eu folosesc niste cani chinezesti de ceai, acelea ca niste mici castronele. Au iesit 4, in total. Sunt bune si formele de trunchi de piramida – eee, v-aduceti aminte geometrie??? :) – cum am folosit la budinca de ovaz, carob si visine.
Cand s-a racit, se intorc cu fundu-n sus (dar nu de suparare :), se pudreaza cu praf de roscove si feliute de portocale sau cu ce altceva doriti: capsuni, visine, cirese kiwi etc

Optiuni:

  • Daca vreti sa fie mai dulce adaugati 3-5 curmale blenduite pasta (ideal dupa ce opriti focul si inainte de turnare in forme, pentru a beneficia de proprietatile lor in stare cruda).
  • Puteti sa fierbeti grisul in lapte vegetal, eu am incercat de cateva ori si nu i-a placut asa mult, e mai buna apa plata :)
DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu