Fortiss

POSTAT DE 18 iunie 2015 Grau, Mic dejun, VEGAN

  • fortiss 1
  • fortiss 2

Cine a fost “terorizat” de mame in perioadele de studii intense :) cu amestecuri de grau, nuci, miere si fructe o sa ma inteleaga de ce am ajuns sa fac aceasta prajitura.
In primul rand, m-am gandit ca forma de prajitura o sa fie mai usor de acceptat pentru K, apoi trebuia sa includ si graul in combinatiile de mic dejun.
M-a convins Elena Pridie :) cu al ei Voinicel ca nu am fost singurul copil fortat sa manance asta.
Asa ca am pus la fiert o cana de boabe de grau spelta cu 1 litru si jumatate de apa si am lasat sa fiarba pentru 2 ore, pana nu a mai fost deloc apa. Apoi am pus in blender:

  • 10 linguri cu varf de boabe fierte
  • 3 caise uscate
  • Jumatate de banana

si le-am mixat bine.

Am adaugat 20 de migdale rasnite faina si o lingura de miere cu propolis si am asezat intr-o forma de floricica.

Iar ca sa fiu sigura ca va avea succes, am presarat deasupra muuuuulte boabe de catina din miere (dupa catina si afine ni se scurg balutzele :)

Sfat

Lasati sa fiarba mult, eu am mai facut o data si am fiert numai o ora, plus ca nu am pasat boabele, iar K a obosit de atata rontait :) deci nu a mancat mult;
Restul de grau fiert il puteti folosi la urmatoarea masa de cereale si fructe, in diverse combinatii, mixate sau nu, in forme sau nu. Va puteti inspira din variantele pe care le-am prezentat la reteta de budinca de mei.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu