• dovlecei cu untisor si bulgur

Leurda, untisor, stevie, loboda, spanac, urzici, salata, ridichi, ceapa verde, usturoi verde – LUMEA NOASTRA :) :)
Pe fetita noastra am pus-o la regim VERDE si nu face niciun moft, ba dimpotriva.

Iar ultima multumire este ca a inceput si tati sa manance “mancare de rate” :) e suficient sa pun leurda (multa) si, deci, sa fie putin picant si e multumit, mai ales daca ii e foame :)
Si totul are un inceput, caci s-a declarat fan al acestei mancarici, fie ea si fara leurda :)

VERDE VERDE REPEDE la craticioara:

3 dovlecei mari
1 legatura de untisor
2 fire de ceapa verde
8 linguri de bulgur
½ lingurita de sare fara iod
½ lingurita de boia dulce
½ legatura de marar
Untisorul se spala si se curata de codite, apoi se oparaste 1 minut in apa clocotita. Se scoate si se lasa in sita la strecurat.
Se pune apa la fiert, 1, 5 l. Cand incepe sa clocoteasca, se pun dovleceii curatati de coaja si taiati cubulete si ceapa tocata marunt.
Dupa 5 minute se adauga bulgurul.
Dupa inca 5 minute se pune mararul, sarea si boiaua si se mai lasa inca 5 minute, insa cu 1 minut inainte de a opri focul, se adauga untisorul tocat. Este gata de devorat :)

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu