Din categoria „vai, cate resturi de biscuiti avem”, m-am hotarat sa fac un fel de salam de biscuiti, dar mai aparte. Si cum la momentul ala, K mea era compulsiva fata de orice cu cocos, m-am gandit la crema de cocos. Este mult mai buna scoasa din congelator aceasta rulada, nu e una obisnuita
Asa ca am strans toate resturile din pungutele de biscuiti vegani fara zahar (ba cu chia, ba cu mere, ba simpli) si i-am pus la colt…de Blendtec:)
500g biscuiti vegani fara zahar (cu tot cu „praful” din pungi)
1/2 cana carob
1 cana lapte orez
4 linguri miere
3-4 linguri ulei cocos to
2 cani fulgi de cocos
- Biscuitii se rasnesc faina, se adauga 1 cana de fulgi de cocos si carobul.
- 1 lingura din cele 4 de miere se amesteca in laptele de orez, dupa care se adauga treptat peste Faina rezultata la pct 1, pana ajunge la consistenta moale, dar nu lichida (ca o plastilina). Daca e nevoie, mai adaugati si putin ulei de cocos.
- Se imparte „aluatul” in 2 parti egale, fiecare intinsa pe folie de platic ca o foaie de placinta.
- Umplutura se face din restul miere, 1 cana de fulgi de cocos si uleiul de cocos.
- Pe fiecare foaie se pune cate o jumatate din crema, se ruleaza si se lasa la frigider sau congelator.
OPTIUNI:
a) puteti sa inlocuiti carobul cu cacao si/sau mai adaugati si nuci maruntite;
b) in crema de cocos, puteti sa adaugati si migdale rasnite;
c) daca vi se pare prea gretos cocosul, puteti sa amestecati cu suc de lime sau de lamaie