image

Din categoria „vai, cate resturi de biscuiti avem”, m-am hotarat sa fac un fel de salam de biscuiti, dar mai aparte. Si cum la momentul ala, K mea era compulsiva fata de orice cu cocos, m-am gandit la crema de cocos. Este mult mai buna scoasa din congelator aceasta rulada, nu e una obisnuita :)

Asa ca am strans toate resturile din pungutele de biscuiti vegani fara zahar (ba cu chia, ba cu mere, ba simpli) si i-am pus la colt…de Blendtec:)

500g biscuiti vegani fara zahar (cu tot cu „praful” din pungi)

1/2 cana carob

1 cana lapte orez

4 linguri miere

3-4 linguri ulei cocos to

2 cani fulgi de cocos

  1. Biscuitii se rasnesc faina, se adauga 1 cana de fulgi de cocos si carobul.
  2. 1 lingura din cele 4 de miere se amesteca in laptele de orez, dupa care se adauga treptat peste Faina rezultata la pct 1, pana ajunge la consistenta moale, dar nu lichida (ca o plastilina). Daca e nevoie, mai adaugati si putin ulei de cocos.
  3. Se imparte „aluatul” in 2 parti egale, fiecare intinsa pe folie de platic ca o foaie de placinta.
  4. Umplutura se face din restul miere, 1 cana de fulgi de cocos si uleiul de cocos.
  5. Pe fiecare foaie se pune cate o jumatate din crema, se ruleaza si se lasa la frigider sau congelator.

OPTIUNI:

a) puteti sa inlocuiti carobul cu cacao si/sau mai adaugati si nuci maruntite;

b) in crema de cocos, puteti sa adaugati si migdale rasnite;

c) daca vi se pare prea gretos cocosul, puteti sa amestecati cu suc de lime sau de lamaie


DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu