• piure special de cartofi cu spanac

Este un fel principal numai bun de pregatit in perioada aceasta, cu spanac proaspat si cartofi noi.

Se inrudeste cu piureul de cartofi cu leurda, se prepara usor si ofera foarte multe variante de prezentare: fie ca o portie clasica de piure, alaturi de o salata de cruditati, fie ca o gustare pe felii de paine raw sau Wasa, fie pe rondele de rosii proaspete, cum apare si in poza, fie pe felii de avocado etc etc. Adaptati gusturilor copiilor vostri si veti avea propria reteta Nutricioasa :)

Din gradina cu veselie:

500 g spanac proaspat

10 cartofi noi

Sare fara iod

Marar

Spanacul se scufunda maxim 2 minute in apa clocotita, se scoate si se lasa la scurs. Apoi se pune in blender si se mixeaza pasta.

Cartofii se spala bine, se taie pe jumatate si se coc la cuptor (in coaja). Daca sunt micuti, ii lasati intregi. Dupa ce s-au copt, se indeparteaza coaja si se adauga cate unul in blender, peste spanac, mixand pana la consistenta de piure. Cei care raman, ii puteti taia feliute si servi ca atare.

Apoi se adauga sarea si mararul tocat marunt si se amesteca.

Noi am ales varianta de gustare, pe rondele de rosii, cu ceapa rosie si feliute de cartofi.

Atentie! spanacul fiert mai mult de 2 minute se „umple” de oxalati, care nu, nu sunt prieteni cu sanatatea :)

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu