• piure de cartofi cu leurda
  • piure de cartofi cu leurda k

Pentru mine, venirea primaverii ma dezmorteste din toate cele :) Iar cand vad piata sau gradina pline de verde, numai asta as manca.
Va propun si voua sa mancati in fiecare zi ceva verde, timp de o luna – cat se gasesc aceste minunatii.

Pentru aceasta gustare, am folosit:

3 cartofi
2 legaturi de leurda (90 g, am cantarit; insa a fost prea usturoiat, chiar si pentru draga mea K, care devoreaza orice are usturoi)
½ legatura de marar
½ lingurita sare

Cartofii se fierb. Apa nu se arunca.
Se mixeaza in blender cartofii cu putin din apa in care au fiert.
Se adauga frunzele de leurda crude, spalate si curatate de codite, apoi mararul si sarea si se mixeaza bine.

Este nemaipomenit de gustos, are multe minerale si e si usor de facut.

Il puteti manca asa, alaturi de o salata verde cu ridichi sau pe paine prajita, ca un pate. Este Nutricios oricum :)

Ca sa fac poze linistita, am lasat-o pe K sa manance din cana de blender direct (si cum as fi putut face altfel cand cu manutele ei iubite a mixat in blender piureul). Insa, cum forma si culorile atrag, se pare ca nu i-a fost de ajuns, dupa cum bine se poate observa :)

Leurda e minunata, ajuta in cazurile de raceli, gripe si complicatii bacteriene ale acestora. In plus, mai ales ca in iarna asta am auzit atatea cazuri de bronsolite, dati iama in leurda :) ca sa zic asa, substantele volatile ingerate din leurda ajung in mare masura in plamani, de unde sunt eliminate gradat, exercitandu-si efectele usor bronhodilatatoare, expectorante (elimina excesul de mucus din arborele bronsic) si antiseptice. La fel de buna si contra bronsitei cronice ori a pneumoniilor recidivante, deoarece are efecte antibiotice si antivirale puternice.

Alte beneficii aici: http://www.formula-as.ro/2009/861/medicina-naturii-44/leurda-10896

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu