• Prajitura de secara cu nectar de caise 1
  • Prajitura de secara cu nectar de caise 2
  • Prajitura de secara cu nectar de caise 3

Rotatia cerealelor imi suna apasat in urechi :) ovaz – da, mei – da, orez – da, quinoa – da, grau de toate felurile – da…secara – nu.
K dormea, eu incercam sa adorm si, ca de obicei, ma mai gandeam la ce-as mai putea sa fac Nutricios pentru cand se va trezi…

Am plecat de la secara, pentru ca asta ar fi urmat in programatorul ei :) apoi am cautat in camara cu bucurii ceva sa nu faca zgomot, K avand un somn de aude si cainii care latra incet in Pitesti :)

Este foarte simplu de facut si foarte gustoasa, este acrisoara si parfumata. Secara are un gust neutru, asa mi se pare mie, de aceea merge bine si in variantele dulci si in cele sarate.
Ovazul, pe de alta parte, nu imi place in combinatiile sarate. Am incercat cateva retete de-ale Elenei Pridie de genul chiftelute, drob etc insa nu mi-au placut nici mie, nici K.

Pe tacute au iesit din camara:
2 cani fulgi de secara bio
2 cani nectar de caise bio, fara zahar sau indulcitori
1 cana de apa
2 linguri fulgi de cocos
1 lingurita de coaja rasa de portocale (bio)

Se amesteca toate ingredientele intr-un vas si se lasa 10-15 minute sa se inmoaie bine fulgii.
Se pune compozitia intr-o tava yena de marime A4 si se lasa la cuptor la 180 grade timp de 30 minute.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in formele dorite.
Am ornat cu gem de catina fara zahar.
Atat de simplu si rapid.

Optiune:
Daca vreti sa fie mai dulce (noi o preferam asa, pentru ca oricum o mancam cu miere sau pasta de macese cu miere sau alt gem de fructe fara zahar) adaugati 5-6 curmale blenduite pasta – daca le aveti rehidratate sau aveti timp sa le rehidratati. Daca nu, o banana blenduita.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu