• tarta dovleac
Eeeeeee, dovleacul, prima iubire a K :)
Am avut mult dovleac si proaspat si la congelator si am facut mai multe retete, pe care am uitat sa le notez…asa de repede s-au terminat. Cel mai rau imi pare ca nu am notat reteta de la o prajitura cu dovleac, ovaz si cartofi dulci; si nici poze nu am mai apucat sa fac.
Aceasta tarta am facut-o intr-o perioada in care K nu mai vroia orez in mancarurile de pranz, iar lapte de orez nu mai bea (de fapt, nu mai bea niciun lapte, de aceea nici nu am mai postat articole la categoria “bauturi”).
 
Aveti nevoie de:  
400 g dovleac copt in prealabil
2 cani faina de orez integral (am rasnit boabele de orez)
2 cani suc de mere bio fara zahar
3 linguri fulgi de cocos
½ lingurita scortisoara
Putina sare
 
Se amesteca toate ingredientele si se lasa 10 minute ca fulgii de cocos sa se inmoaie, altfel se vor ridica la suprafata si vor forma o crusta tare (cum am patit eu, din pacate…)
 
Se pune apoi compozitia intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 de cm si se lasa la cuptor la 180 grade pentru 25-30 de minute.
O sa fie moale la inceput. Nu o scoateti din cuptor imediat, ci dupa ce s-a mai racit putin. Dupa un timp va fi mai tare, mai usor de taiat. 
DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu