Incurajata de succesul de care s-a bucurat mancarea de bulgur cu spanac si ardei (din care eu nici nu am gustat), m-am gandit sa repet cu cantitati mai mari.
Am lasat la dezghetat o punga de (credeam eu) spanac. Cand l-am pus pe cantar (sotul mi-a facut cadou un cantar de bucatarie mic, cochet si performant ca sa redau cu acuratete cantitatile in retete) a aparut un amarat de 50 g. In fuga mea prin bucatarie – caci imi plac mancarurile care se fac aproape singure – rareori mai am timp sa gandesc logic, deci nu mi-am pus prea multe intrebari…
Ci am mai scos o punga de spanac din congelator.
Am pus apa la fiert, am pus spanacul “greu” si cand l-am pus si pe “ala micu’” mi-am dat seama ca e marar (da, abia atunci). L-am scos repede (a ramas numai cat se pune de obicei la o astfel de mancare – bine, poate un pic mai mult) si am regandit intreaga mancarica.
Finalul a fost spectaculos, ca orice final neasteptat
S-au luptat si s-au inghesuit in craticioara:
350 g spanac congelat
8 linguri bulgur
250 g mazare (sau un borcan de 400 g)
Sare fara iod
Marar
Toate ingredientele, mai putin mazarea si sarea, se pun in apa clocotita (aprox 1 l).
[ Daca aveti spanac proaspat, pregatiti-l separat astfel: se scufunda maxim 2 minute in apa clocotita, se scoate si se lasa la scurs, iar apa in care a fiert se arunca. Dupa ce e scurs bine, se incepe pregatirea mancarii atat de simplu de facut ca mai sus ]
Se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga mazarea si se mai lasa 5 minute. Se adauga sarea si se stinge focul dupa 5 minute.
Puteti sa adaugati ulei dupa ce temperatura mancarii este sub 40 de grade.
Nota
Daca aveti mazare uscata sau congelata, incepeti prin a pune mazarea la fiert, de la inceput in apa clocotita, pentru 20 de minute, apoi continuati ca mai sus.