Spanac cu mazare si bulgur 2

Incurajata de succesul de care s-a bucurat mancarea de bulgur cu spanac si ardei (din care eu nici nu am gustat), m-am gandit sa repet cu cantitati mai mari.

Numai ca un mic accident a modificat traiectoria si am finalizat cu aceasta mancarica, la fel de nutricioasa si care, la fel, poate fi mancata ca si salata, nu numai ca mancare calda.

Am lasat la dezghetat o punga de (credeam eu) spanac. Cand l-am pus pe cantar (sotul mi-a facut cadou un cantar de bucatarie mic, cochet si performant ca sa redau cu acuratete cantitatile in retete) a aparut un amarat de 50 g. In fuga mea prin bucatarie – caci imi plac mancarurile care se fac aproape singure – rareori mai am timp sa gandesc logic, deci nu mi-am pus prea multe intrebari…

Ci am mai scos o punga de spanac din congelator.

Am pus apa la fiert, am pus spanacul “greu” si cand l-am pus si pe “ala micu’” :) mi-am dat seama ca e marar (da, abia atunci). L-am scos repede (a ramas numai cat se pune de obicei la o astfel de mancare – bine, poate un pic mai mult) si am regandit intreaga mancarica.

Finalul a fost spectaculos, ca orice final neasteptat :)

S-au luptat si s-au inghesuit in craticioara:

350 g spanac congelat

8 linguri bulgur

250 g mazare (sau un borcan de 400 g)

Sare fara iod

Marar

Toate ingredientele, mai putin mazarea si sarea, se pun in apa clocotita (aprox 1 l).

[ Daca aveti spanac proaspat, pregatiti-l separat astfel: se scufunda maxim 2 minute in apa clocotita, se scoate si se lasa la scurs, iar apa in care a fiert se arunca. Dupa ce e scurs bine, se incepe pregatirea mancarii atat de simplu de facut ca mai sus ]

Se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga mazarea si se mai lasa 5 minute. Se adauga sarea si se stinge focul dupa 5 minute.

Puteti sa adaugati ulei dupa ce temperatura mancarii este sub 40 de grade.

 Nota

Daca aveti mazare uscata sau congelata, incepeti prin a pune mazarea la fiert, de la inceput in apa clocotita, pentru 20 de minute, apoi continuati ca mai sus.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu