Trandafirii Fantomas

POSTAT DE 15 octombrie 2015 Mic dejun, VEGAN, Ovaz

  • Trandafirii Fantomas 1
  • Trandafirii Fantomas 2
  • Trandafirii Fantomas 3

Uite-i, nu-s! :) cam asa se intampla de cate ori ii fac. Si credeti-ma ca i-am facut de muuulte ori, in mai multe variante.
Cea care mi s-a parut cea mai gustoasa este cea pe care o prezint mai jos, insa si suratele variante de mai jos au facut deliciul copiilor care s-au perindat prin bucataria noastra :)

Am cumparat o forma de dimensiune A4 cu 6 decupaje in forma de trandafiri si cred ca forma aceasta noua a redesteptat pasiunea :) pentru ca gustul seamana cu prajiturile pe baza de ovaz pe care le-am facut si impartasit cu voi.

Totusi, ingredientul care cred ca face diferenta, recent descoperit de mine, este…ta-raaaam! … siropul de roscove. Da, ati citit bine, sirop, nu pudra de roscove. Da o savoare de caramel prajiturilor, pur si simplu il ador de cand l-am descoperit.

2 cani fulgi de ovaz
½ borcan de 480g de gem de caise fara zahar
2 cani lapte de orez
½ cana de sirop de roscove
3 linguri fulgi de cocos

Se lasa 10 minute sa se umfle fulgii, apoi se pune compozitia in formele de trandafiri si se lasa 20-30 de minute la cuptor la 180 de grade.
Nu le scoateti imediat din forme, ci dupa ce s-au mai racit. In felul acesta se vor desprinde usor si vor pastra forma exacta de trandafirasi.

Aveam de gand sa torn putin sirop din dulceata de afine fara zahar in santurile din varful trandafirului, dar cine sa mai aiba timp de ornari si fineturi?
Numarati voi in gand cat timp este prajitura la cuptor “Gata? Gata? Gata? Gata?” … de vreo 30 de ori pe minut si vedeti daca mai tineti minte ceva :) :) :)

Ador formele acestea si pentru ca sunt usor de luat la drum, in deplasari, in parc, oriunde este timpul de o gustare sanatoasa si nu suntem acasa.

Varianta 1
Am inlocuit o cana de ovaz cu o cana de tarate de grau si gemul de caise cu cel de cirese fara zahar. Va avea un gust mai de “integral”, mai pronuntat si nu este asa dulce. Data viitoare cred ca o sa folosesc ingredientele asta pentru o varianta sarata a prajiturii (cu seminte in loc de gem si sirop de roscove).

Varianta 2
Am inlocuit o cana de ovaz cu una de faina de orez si nu am mai pus fulgii de cocos.

Alte variante
Puteti inlocui prin alternanta gemul cu fructe proaspete de sezon, fulgii de ovaz cu cei de orz sau secara, laptele de orez cu altul vegetal (nu as pune suc, pentru ca oricum siropul de roscove indulceste suficient).

Ma gandesc si la o varianta cu mei, incerc si povestesc apoi :)

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu