• amaranth spanac
  • amaranth spanac 2

Amaranthul are pentru noi un gust mai ciudat, insa acest lucru nu ma impiedica sa il introduc macar o data la 2 saptamani intre felurile principale ale K.

Pregatesc info amaranth, dar pana atunci ma grabesc sa va impartasesc:
nu are gluten (de retinut de catre cei care sufera de boala celiaca, deopotriva adulti sau copii), are cel mai ridicat continut de magneziu si fier dintre cerealele fara gluten (de 10 ori mai mult magneziu si fier decat orezul alb, de exemplu), contine vitamina E in cantitati similare uleiului de masline, proteine muuulte si…revin cu info pe larg :)

Grabite, grabite sa prinda loc pe ochiul din fata al aragazului:

2 fire de ceapa verde
1 cescuta de amaranth
400 g de spanac si stevie (sau numai una din ele)
5 linguri suc de rosii
1 lingurita boia ardei dulce
½ lingurita de sare fara iod

Ceapa tocata marunt si amaranthul se pun la fiert in 1l de apa (cand apa incepe sa clocoteasca).

Separat, se opareste timp de maxim 2 minute spanacul si stevia (spalate si curatate de codite). Se scoate si se lasa la scurs, apoi se toaca marunt.

Dupa 15-20 de minute in care amaranthul a fiert si s-a umflat, se adauga clorofilele oparite si tocate marunt, apoi sucul de rosii, boiaua si sarea si se mai lasa inca 3 minute, apoi se opreste focul.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu