• Biscuiti ete foalte bun 1
  • Biscuiti ete foalte bun 2
  • Biscuiti ete foalte bun nuca

Credeti-ne ca alt titlu nu s-ar fi potrivit mai bine :)
Inainte de a pleca in concediu, m-am tot gandit ce as putea sa iau cu mine pentru ca fetitei noastre sa ii lipseasca cat mai putin alimentatia de acasa si care sa reziste cateva zile.

Am plecat de la reteta Elenei Pridie, “biscuiti cu seminte” (pe care o respectasem intocmai la o incercare anterioara, insa nu au iesit foarte buni la gust – nu sunt sigura ca taratele pe care le aveam noi erau cele mai bune…).

Hotarata sa schimb taratele cu faina integrala, ne-am pus pe treaba. Varianta aceasta este de departe cea mai buna, atat de buna ca am notat cu exactitate ingredientele, fiindu-mi teama ca la o data viitoare sa nu mai fie la fel.

Asa ca, biscuitii “Ete foalte buni” :) pentru ca au fost facuti din:

1 cana faina de ovaz (fulgii rasniti)
2 cani faina ecologica integrala spelta (din care un sfert faina alba – optional, se intinde coca mai bine)
2 linguri faina de susan
½ cana seminte de dovleac rasnite faina
½ cana goji rasnite faina
1 lingura scortisoara
1 lingurita sare fara iod
1 cana apa plata
Unt de palmier topit la bain marie cat sa fie 10 linguri (aprox 3 cm de unt)

(Nota: uleiul de palmier isi modifica structura chimica la peste 230 grade, varianta nehidrogenata; totusi, pentru ca este o grasime saturata, nu este indicat consumul in cantitati mari si pe termen lung).

Se amesteca intai componentele uscate (“fainurile”) apoi cele lichide si se formeaza un aluat care se intinde foaie de 1 cm (daca aveti timp, lasati putin la frigider coca inainte de a o intinde).
Se taie apoi in forme de biscuiti (daca nu aveti, folositi un pahar cu gura in jos pentru forma rotunda sau semiluna).
Se inteapa fiecare biscuite cu furculita in mai multe locuri.
Se coc la 150 de grade pana se rumenesc usor (10-15 minute).

Varianta ideala de a fi copti este cea de pana la 40 de grade, datorita grasimilor din compozitie, respectiv la deshidrator, insa pentru cazuri exceptionale, merge si la cuptorul clasic.

Am facut intai o compozitie si vazand cum “se duc” vreo 10 bucati in 5 minute, mi-am zis ca in ritmul ala nu o sa mai avem sa luam cu noi pe drum, asa ca in timp ce era la copt ultima tava, am pornit framantarea altei compozitii.
In total am avut vreo 700-1000 g de biscuiti care abia-abia ne-au ajuns pana in ultima zi si cu greu am inteles ca nu mai sunt…

“mmmhmhm, ete foalte bun” auzit de cateva ori pe zi ramane cea mai frumoasa amintire a concediului :)

Ii puteti orna cu miere si nuci proaspete/migdale sau cu pasta de mure si miere sau cu gem fara zahar sau cu miere si bucatele de fructe etc etc etc

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu