• Prajitura cu ovaz si agrise 1
  • Prajitura cu ovaz si agrise 2
  • Prajitura cu ovaz si agrise 3

Aveti nevoie de fix 5 minute pentru pregatirea acestei prajituri plus jumatate de ora de coacere.
Este foarte simplu de facut si cu adevarat Nutricioasa.
Foarte buna pentru micul dejun sau cina.
Noi avem in curte 4-5 “crengute” plapande de agrise :) si, spre uimirea si incantarea mea, au dat ceva roade asta-vara. Le-am cules impreuna cu K, le-am spalat cu furtunul si le-am mancat afara (K, nu eu) fara sa strambam din nas a acreala :)
Urmatoarele care s-au copt s-au aflat in situatia de risc de a fi uitate si lasate pe post de decor al gradinii pana intr-o zi cand le-am cules, spalat, uscat si pus la congelator la odihna.
Recent, in mod accidental le-am dezghetat, crezand ca sunt afine. Maaaare dezamagire am avut…dar acum pot sa spun incantata ca mi-au produs 2 motive de bucurie: inspiratia pentru minitortul cu crema de lamaie si pentru aceasta prajitura care imi aduce aminte de prima data cand am mancat o tarta cu rubarba…acelasi gust, aceeasi savoare…

Participantii la ospat:
2 cani de agrise proaspete sau congelate
2 cani fulgi de ovaz
3 cani suc de mere bio fara zahar
3 linguri fulgi de cocos
1 lingurita de coaja rasa de portocale (bio)
½ lingurita vanilie organica

Se amesteca toate ingredientele (arata ca un terci) si se pune compozitia intr-o tava yena de marime A4 (eu am pus intr-un vas yena oval, de lungimea uneia A4) si se lasa la cuptor la 180 grade pentru 25-30 de minute.

Eu am taiat in forma de semiluna (am folosit un pahar intors) si de floricica, pe care am pus-o deoparte pentru micul dejun din ziua urmatoare, sa nu cumva sa credem ca mancam acelasi lucru :)

Optiuni:

  • Puteti sa inlocuiti cu orice fruct acrisor (merge de minune cu aroma de portocala)
  • Daca vreti ca prajitura in final sa fie mai tare (sau o preparati cu intentia de a o consuma de pe o zi pe alta) amestecati ovaz:lichid in raport 1:1.
  • Daca nu aveti suc de mere si nici mere pe care sa le faceti suc, puteti sa inlocuiti cu alt lichid: fie un lapte vegetal fie un lichid dulce rezultat din 10 curmale sau 3 linguri de stafide aurii si restul apa facute apoi pasta la blender.
DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu