Blat clasic din ovaz

POSTAT DE 18 iunie 2015 Mic dejun, VEGAN, Ovaz

In toate retetele “dulci” cu ovaz postate pe site sunt 3 tipuri de blaturi clasice, depinzand de raportul intre ovaz si lichid.

1. Blat clasic tare – raport 1:1 (ovaz:lichid)

Se poate taia in forme imediat dupa ce e scos din cuptor. Ideal pentru variantele in care vreti sa adaugati toppinguri (cum sunt briosele, tarte cu fructe etc)

2. Blat clasic prajitura – raport 1:1,5 (ovaz:lichid)

Este usor moale cand e scos din cuptor si necesita 2-3 ore de racire (timp in care se intareste, se incheaga) ca sa se poata taia in forme. Ideal pentru prajiturile cu fructe.

3. Blat clasic moale – raport 1:2 sau 1:2,5 (ovaz:lichid)

Este ideal pentru budinci, poate fi turnat fierbinte in forme diverse si finalizat uterior.

Cel mai des folosim fulgii de ovaz de la Sanovita, sunt foarte fini si nu necesita rasnire.

Lichidul poate fi:

  • Suc mere/pere bio fara zahar
  • Mix la blender din 10 curmale/2-3 linguri de stafide aurii rehidratate si apa
  • Mix la blender din 2-3 mere + banana + apa
  • Mix la blender din banana + o cana de caise rehidratate + apa
  • Lapte vegetal preparat in casa in loc de apa mentionata in variantele de mai sus

Pregatire:

Se amesteca ovazul cu lichidul (arata ca un terci) si se pune la cuptor la 180 grade pentru 25-30 de minute.

Puteti sa imbogatiti reteta clasica cu arome (vanilie, coaja de portocala bio, pudra de roscove – daca vreti un blat inchis la culoare, scortisoara etc).

Iar apoi, pornind de la aceasta reteta de blat clasic se pot face sute de combinatii.

Gasiti ale noastre inspiratii pe site, la sectiunea mic dejun-ovaz.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu