Tarta cu cirese

POSTAT DE 18 iunie 2015 Mic dejun, VEGAN, Ovaz

  • tarta cirese

Ruda mai colorata a tartei cu orez si dovleac, aceasta minunatie este, ca de multe ori, rezultatul unei “greseli”. Am vrut sa fac wafe si pentru ca am pus in compozitie curmale, aceasta s-a lipit de aparat si am renuntat.

Deci, ce sa fac cu atata compozitie? Ma pregatisem pentru musafiri micii-micii, cum spune K la “mici” :)

Am scos din congelator fructe si…iata ce tarta Nutricioasa am pregatit la cuptor:
1 cana fulgi de ovaz
1 cana faina de orez integral
2 cani lapte de ovaz (sau alt lapte vegetal/suc natural)
5 curmale blenduite pasta
2 linguri fulgi de cocos
½ lingurita coaja rasa de portocala bio
200 g cirese
putina sare

Se amesteca toate ingredientele, mai putin ciresele, si se lasa 10 minute sa se inmoaie bine toti fulgii. Apoi se adauga ciresele intregi, fara samburi, bineinteles.

Se pune apoi compozitia intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 de cm si se lasa la cuptor la 180 grade pentru 25-30 de minute (ca sa arate frumos, am raspandit ciresele uniform in forma de tarta).
Opriti cuptorul si lasati tarta sa se racoreasca lent, nu o scoateti din cuptor imediat.

A fost atacata rapid, copiii au mancat feliile frumos taiate de mine, apoi s-au repezit si au mancat direct din forma :) deh, e mai bun asa, la comun si in anturaj :)

Optiuni:

  • puteti sa folositi numai faina de orez si astfel sa aveti un desert fara gluten (pentru cei alergici sau cu intoleranta)
  • daca puneti suc proaspat stors (de mere, portocale etc) atunci nu mai puneti si curmale, o sa fie prea dulce (cel putin, pentru cei mici)
DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu