• Budinca-de-ovaz-cu-visine-si-carob-1-nou
  • Budinca de ovaz cu visine si carob 2
  • Budinca de ovaz cu visine si carob 3

Aceasta budinca trebuia sa fie initial o tarta parfumata de visine, numai ca scumpa mea K atat a pandit cuptorul incat a trebuit sa o scot si sa nu astept sa se raceasca si intareasca. Asa ca, am cautat rapid o solutie salvatoare si gata de papa pe loc. Si uite-asa ne-am facut cu o budinca. Peste care am suflat si eu si K si tata, ca nu se mai racea odata… :):):)

1 cana fulgi de ovaz
1 cana suc de mere fara zahar
2 cani apa
2 lingurite cu varf de pudra de roscove (carob)
2 lingurite de faina de in
½ lingurita de coaja rasa de portocale (bio)
1 cana visine fara samburi (proaspete sau decongelate)
Se amesteca toate ingredientele, mai putin visinele.

Se pune compozitia intr-o tava yena de marime A4 (eu am pus intr-un vas yena oval, de lungimea uneia A4) si se lasa la cuptor la 180 grade. Dupa 10 minute, se adauga visinele deasupra, distribuite uniform pe suprafata tavii. Se mai lasa la cuptor pentru inca 15-20 de minute (deci timp total de coacere 25-30 de minute).
Se ia compozitia fierbinte si se pune in ce forme doriti, ideal sa fie transparente si sa puna visinele in valoare :)
Se orneaza cu visine si cocos sau pudra de roscove.

Inainte de „infulecare”, am adaugat miere, iar K a mancat cu 2 lingurite, nu de alta, dar parca nu se hotara din care e mai buna :)
Una din forme a scapat de atac si s-a putut racori in voie cateva ore, atat cat sa poata fi intoarsa si prezentata voua frumos :)

Optiuni:

  • Daca vreti sa ramana tarta si nu budinca, puneti in compozitie 2 cani de lichid, nu 3;
  • Daca vreti sa fie mai dulce (noi o preferam asa, pentru ca oricum o mancam cu miere) adaugati 10 curmale blenduite pasta;- daca le aveti rehidratate sau aveti timp sa le rehidratati. Daca nu, o banana blenduita. Sau direct 3 cani de suc de mere fara zahar; Daca nu aveti suc de mere, merge si cu gem de mere si pere fara zahar (preferatul casei) si restul apa, in total 2 sau 3 cani de lichid, depinde ce vreti, budinca sau tarta :)
  • In loc de visine puteti pune orice alt fruct. Eu am ales visinele, pentru ca mi se pare ca gustul lor se potriveste intotdeauna cu ciocolata/cacao/carob.
  • Daca faceti varianta pentru copii mai mari sau adulti, puteti pune cacao in loc de carob, numai ca trebuie 2 linguri, nu lingurite.
  • Puteti sa folositi si forme netransparente, daca aveti in minte (si timp) sa le prezentati in variante rasturnate.
DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu