ciorba mei loboda

Foarte usor si rapid de facut, ca cele mai multe din retete Nutricios, aceasta ciorbita combina ingrediente dupa care noi poftim adesea.
Si pentru ca de obicei ciorba de loboda se face cu orez, m-am gandit sa fac o schimbare, sa pun mei, mai ales ca se pune suc proaspat de lamaie in ciorbita, deci numai bun sa fixeze fierul continut de mei.
Si ca sa fiu sigura ca avem fier destul, am gatit cu praz, ca de obicei :)

Despre praz am mai zis si la supa crema de praz cu mei si quinoa ca este foarte bun pentru copii, elimina viermii intestinali, are Fe si Mg. Iar in perioadele cu viroze este un adevarat balsam, vindecand tusea, raguseala, laringita, faringita etc

Asadar, s-au calificat pentru o noua masa Nutricioasa:

1 fir de praz mediu
8 linguri mei
200 g de loboda
½ lingurita de sare fara iod

Prazul tocat marunt si meiul se pun la fiert in 1,5l de apa. Dupa 15 minute, se adauga loboda spalata, curatata de codite si tocata marunt, apoi sarea si se mai lasa inca 1 minut, apoi se opreste focul.
Inainte de servire, se adauga putin suc de lamaie proaspat stors.
Este delicioasa si calda si rece.
Puteti sa adaugati, optional, leustean.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu