• supa crema praz quinoa mei

Pe mine ma inspira foarte multe prazul la gatit felurile principale ale K.
Este mai dulce decat ceapa si, in plus, da un aspect de ciulama mancarii, o adevarata incantare pentru K.
Este foarte bun pentru copii, elimina viermii intestinali, are Fe si Mg. Iar in perioadele cu viroze este un adevarat balsam, vindecand tusea, raguseala, laringita, faringita etc

Aveti nevoie de:
2 fire de praz (aprox. 300 g)
1 ceapa rosie mica
1 morcov mediu
7 linguri quinoa
3 linguri mei
O mana de patrunjel
jumatate de lingurita de sare fara iod

Se pun la fiert 2 litri de apa. Cand incepe sa clocoteasca se pune morcovul, apoi dupa 10 minute se adauga prazul si ceapa.
Dupa 5 minute se adauga quinoa si meiul (spalate in prealabil intr-o sita). Se mai lasa la fiert inca 15 minute. Cu 5 minute Inainte sa opriti focul, se adauga patrunjelul tocat si sarea.

Se mixeaza cu blenderul vertical pana la consistenta de supa crema.
Este foarte bogata in proteine si fier.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu