• gem mere si pere fara zahar

De pe jos din curtea bunicilor am adunat toate merele si dulci si acrisoare si toate perele si tari si moi si am purces la treaba.

Initial am incercat sa le fac pasta in blender inainte de a le pune la cuptor, insa unele mere erau asa de tari, ca nu mergea blenderul :)

Asa ca dupa ce le-am spalat si curatat de cotoare si “bubite”, le-am taiat cubulete si le-am pus in cratita pe aragaz la fiert. Fara apa, fara zahar, fara nimic. Ca un mic truc, am pus la fundul cratitei perele moi, care au fiert mai repede si au asigurat compozitiei un nivel de lichid numai bun ca aceasta sa nu se prinda.

Dupa aproximativ 20 de minute sau pana cand bucatelele de fructe s-au “inmuiat”, se blenduiesc in cratita cu mixerul vertical (ca la supa crema) pana cand compozitia devine pasta.
Apoi se pune la cuptor cateva ore pana cand scade, exact ca la un magiun.

Este foarte foarte dulce, chiar nu este nevoie de zahar.

La ce il folosesc eu? La prepararea blaturilor de tort, a checului de ovaz sau peste budinca de mei.
Sau pe felii de paine si deasupra seminte de chia sau migdale rasnite faina.

Sau amestecat cu miere pentru cea mai sanatoasa glazura de prajituri .

Toamna aromata, cu multe bucurii, tuturor!

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu