• magun de prune fara zahar

Daca va intrebati parintii care au crescut la tara sau bunicii cum se facea mai demult magiunul de prune, o sa va zica: “Fara zahar, fiert la caldare in curte 2 zile” :)
Dupa ce am convins tot familionul ca gemurile si magiunurile noastre vor fi FARA ZAHAR, am salvat de la tuica prune pretioase si le-am dat pe toate prin masina de tocat.

Prunele tocate se pun intr-o cratita mare pe aragaz sa dea in clocot fara apa, fara zahar, fara nimic si apoi se lasa la cuptor 5-6 ore sau…la caldare in curte, cine are noroc sa aiba :)

Cum stiti ca este gata? Cand sta lingura de lemn in magiun, drept, fara sa cada sau cand treceti cu lingura de lemn prin compozitia din cratitoaie, iar magiunul se “desparte”, adica nu se unesc cele 2 parti pe unde a trecut lingura…:)

Acestea putine fiind spuse, va asigur ca este foarte dulce si gustos, ca este extrem de util in prepararea gustarilor, blaturilor, budincilor etc

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu