Despre mei se stie ca era cultivat in Transcaucazia si China inca de acum 7000 de ani.

Chinezii considerau meiul „regele cerealelor”, deoarece stiau ca este un aliment complet, bogat in proteine, fier, fibre si B-uri.

Este recomandat in special persoanelor anemice pentru refacerea cantitatii de fier din organism, sub forma de mamaliga, budinca, prajituri, in supe, ciorbe si diverse mancaruri. De aceea este atat de pretios in alimentatia copiilor mici, in a caror dezvoltare apar deseori carente de fier (in special in jurul varstei de 1 an), in alimentatia fetitelor aflate in perioada de pubertate cand, odata cu instalarea menstruatiei, apar pierderi de fier, a copiilor care practica mult sport etc.

Meiul nu contine gluten asa ca poate fi consumat de bebelusi inca de la inceputul diversificarii si, de asemenea, de catre persoanele cu alergie sau intoleranta la gluten.

Meiul contine substante care previn si trateaza indigestia cronica, ulceratiile stomacale si hiperaciditatea. Compresele cu mei combat guta si artroza.

Meiul contine magneziu si silicon, substante absolut necesare pentru sanatatea parului, a dintilor, pielii si unghiilor.

Compozitie chimica:

  • Proteine: 10,6%
  • Grasimi: 3,6%
  • Celuloza: 8,1% (cea mai răspândită fibră insolubila, fiind implicata în buna funcţionare a colonului. Despre fibre, urmeaza un articol separat)
  • Minerale: P, Mg, Fe
  • Vitamine: A

Proprietati: nutritiv, revitalizant, echilibrant al sistemului nervos.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu