• Prajitura aurie de mei si stafide 1
  • Prajitura aurie de mei si stafide 2

3 linguri de stafide aurii se pun la rehidratat cateva ore. Apoi se pun in blender impreuna cu 3 cani de suc de mere bio fara zahar si se mixeaza pana la omogenizare.

Se adauga 1 cana de mei rasnit faina, 2 linguri de cocos si un varf de lingurita de sare.

Se pune compozitia intr-o tava yena de marime A4 si se lasa la cuptor la 180 grade pentru 20-25 de minute sau pana cand se desprinde marginea.

Se lasa la racit si apoi se taie in forme de inima, floare, stea etc (sau daca nu aveti nicio forma, faceti semiluna cu gura intoarsa de la un pahar).

Eu am taiat jumatate din tava in inimioare, iar restul am taiat in 2 forme de minitort.

Pont:

In timp ce aveti tava la cuptor, puneti alaturi un vas yena cu mere si/sau gutui la copt, economisind astfel resurse (cea mai importanta: timpul). A doua zi dimineata aveam toate ingredientele pentru un minitort la minut (vezi reteta minitort aromat)

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu