• Tort cu capsuni banane si cocos
  • Tort cu capsuni banane si cocos 1
  • Tort cu capsuni banane si cocos 2
  • Tort cu capsuni banane si cocos 3
  • Tort cu capsuni banane si cocos 4

Nu stiu altii cum sunt…dar mie imi plac foarte mult 2 combinatii: capsuni-banane si banana-cocos. Iar K pana acum a dat semne clare de apetit puternic pentru ceea ce imi place si mie :)

Pentru blat m-am incumetat sa amestec:
2 cani fulgi de ovaz
2 ½ cani de capsuni din congelator (lasate sa se dezghete, apoi folosit si sucul pe care il lasa) – in sezon, folositi proaspete, raportul de ovaz:apa sa fie de 1:1, iar numarul de capsuni…dupa preferinte :)

Se amesteca cele 2 ingrediente si se lasa 10 minute sa se absoarba bine fulgii, apoi se pun intr-o forma de tort cu diametrul de 22 cm (si fund detasabil) si se da la cuptor pentru 20-25 minute la 180 de grade. Se scoate si se lasa la racit, dar nu il scoateti din forma, pentru ca se va pune crema deasupra. Eu l-am scos din greseala, insa noroc ca am un inel de acelasi diametru si l-am reasezat peste blat.

Crema de cocos si banane (raw)

2 banane mari
6 linguri ulei de cocos
12 linguri fulgi de cocos
2 lingurite de miere bio
20 de migdale rasnite faina

Se amesteca toate ingredientele si se pune compozitia peste blat in interiorul formei si se lasa pentru o ora la congelator.
Apoi se scoate si se lasa in frigider pana la servire.

Ornare:
Am folosit boabe de struguri din compot fara zahar, bucatele de portocala si merisoare uscate, seminte de dovleac, 1 zmeura, cocos si un amestec din fulgi de ovaz si gem de cirese fara zahar.
Initial am vrut sa folosesc numai acest amestec, sa il pun intr-un pistol de ornat si sa ma joc putin, numai ca nu mi-a iesit. Ori trebuia sa pun fulgii rasniti, ori sa astept mai mult sa se inmoaie foarte bine…mai incercam :)

Oricum, este extreeeeem de Nutricios, l-am savurat cu totii si abia asteptam capsunile proaspete sa repetam reteta, poate pana atunci ne dispar si alergiile si putem sa consumam linistiti.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu