Minitort Sara (semi-raw)

POSTAT DE 19 iunie 2015 RAW, Torturi

  • Tort Sara 9
  • Tort Sara 3

Tort Sara 1Cate un etaj pentru fiecare anisor implinit de finuta Sara pe 25 ianuarie.

Desi are 3 etaje, l-am numit minitort, pentru ca diametrul formelor de blat este mic, aproximativ 11 cm. Sau aceasta este explicatia tehnica :)

De fapt, l-am gandit sa fie invers proportional cu mofturile si printesareala Sarei :)

L-am numit semi-raw, fiindca primul blat, baza, este cu dovleac copt.

Are mai mult consistenta de prajitura decat de tort (cu intelesul de blat si crema. Este destinat in special copiilor si m-am axat pe gust fructat si consistenta moale :) iar in plus, sa poata fi consumat ca mic dejun (fructe si cereale).

Cantitatile prezentate mai jos sunt pentru 2xminitort, cu toate etajele :)

Tort Sara 3Tort Sara 2Eu am preferat sa fac asa pentru ca am avut “material” pentru urmatorul mic dejun al K si pentru gustarea de dupa-amiaza si, cel mai important, mi-ar fi fost im-po-si-bil sa pregatesc minitort/tort/prajitura, iar ea sa nu primeasca pe loc! Cum adica “e al Sarei si o sa mancam la ea”??? noi nu avem decat notiunea de “Acum!!!” :)

Tort Sara 4Blatul 1 (vegan)

Aprox 300 g dovleac copt in prealabil
2 linguri suc proaspat de lamaie
1 lingurita scortisoara
4 linguri de miere cremoasa
2 linguri faina de canepa
2 linguri faina de susan
Fulgi de ovaz

Toate ingredientele (mai putin fulgii de ovaz) se pun in blender si se mixeaza usor pana se omogenizeaza. Folositi cana de blender cu capac si o treapta de putere mai mica, pentru ca toate sunt ingrediente “moi”.

Tort Sara 5Adaugati apoi fulgii de ovaz treptat, amestecand mereu, in asa fel incat sa obtineti o compozitie mai tare (dar nu foarte uscata) care sa ramana compacta dupa ce veti indeparta forma in care va sta cateva ore la frigider.
Se pune intr-o forma de prajitura/tort si se lasa la frigider pana este gata urmatorul blat.

Puteti sa puneti intr-o forma mai mare, dubla ca diametru (cum am mentionat, ingredientele sunt pentru doua minitorturi cu 3 etaje).

Sau, cum am facut eu, din cantitatea ramasa modelati bomboane si/sau minitarte pentru micul dejun sau gustarea de dupa-amiaza.

Blatul 2 (raw)
Tort Sara 6300 g visine congelate sau proaspete, depinde de sezon
2 cani alune de padure
10 caise uscate
2 linguri miere cremoasa
4 linguri fulgi de cocos
7 linguri fulgi de ovaz

Alunele si caisele se pun cateva ore la hidratat (alunele mai mult decat caisele). Apoi se scurg de apa in care au stat. Toate ingredientele (mai putin fulgii de ovaz) se pun in blender (in paharul inalt) si se mixeaza pana la omogenizare. Folositi blenderul vertical, chiar daca se “inainteaza” incet in compozitie.

Adaugati apoi fulgii de ovaz treptat, amestecand mereu, in asa fel incat sa obtineti, la fel ca si la blatul 1, o compozitie mai tare (dar nu uscata) care sa ramana compacta dupa ce veti indeparta forma in care va sta cateva ore la frigider.

Tort Sara 7Se indeparteaza forma de la primul blat, apoi se pune deasupra compozitia de la blat 2 intr-o alta forma de prajitura/tort si se lasa la frigider.
Puteti sa folositi pentru blat 2 acelasi tip de forma ca la blatul 1, dar de diametru mai mic, sau forme diferite, cum am folosit eu, cerc si floricica.

Tort Sara 8Blatul 3 (raw)
250 g ananas (o felie de grosimea 2 cm)
3 curmale rehidratate, curatate de samburi si coaja
5 linguri fulgi de ovaz
Acelasi mod de lucru ca si la blatul 2.

Mentionez tot timpul ca fulgii de ovaz sa ramana la final pentru ca, desi precizez cantitatea de fructe, soiul unora poate varia, unele pot fi mai zemoase si atunci si cantitatea de fulgi de ovaz o sa difere.

Dupa ce ati indepartat forma de blat 2, puneti blatul 3 peste, in forma dorita, apoi lasati la frigider.

Tort Sara 9Am ornat cu visine, stafide si fulgi de migdale.
Eu am fost foarte multumita, mai ales la ce emotii am avut…
Iar Sara s-a declarat multumita si incantata cel mai mult de blatul de visine. A mai cerut o portie, spre incantarea mea :)

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu