• struguri gutui

Daca mai aveti struguri proaspeti, va sugerez aceasta reteta simpla pentru o prajiturica raw minunata :)
E dulce si plina de calciu (de la ovaz si migdale) si, fiind foarte simplu de facut, este foarte important in ce forme o prezentati :)
Este pe acelasi tipar cu majoritatea prajiturilor cu ovaz de pe site. Am facut-o anul trecut, acum am regasit poza si reteta, pe care vi le impartasesc cu drag.

S-au mixat cu veselie:

Boabele de la 1 strugure (cu tot cu samburi)
1 lingura de miere de salcam bio
10 de migdale rasnite faina
5 linguri fulgi de ovaz (sau cat incape ca sa se “intareasca” compozitia)

Daca aveti blender de putere mare, puneti primele 3 ingrediente in blender pana la omogenizare, apoi adaugati fulgii de ovaz treptat pana cand ajunge la consistenta dorita. In acest caz, trebuie sa fie tare, dar nu uscata, ci cat sa fie pusa in forma de prajitura.
Eu am folosit forme mici, ca acelea cu care se taie prajiturile/blaturile.

Se pune compozitia in forme, se lasa putin sa se intareasca, se indeparteaza formele, se adauga dulceata de gutui fara zahar si fulgi de cocos si, cu un pupic puternic, se ureaza “buna dimineata si pofta buna” :)

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu