Sos spanac pentru paste

POSTAT DE 19 iunie 2015 VEGAN, Gustari

  • sos_piure_spanac

Pentru aceasta reteta puteti sa folositi spanac congelat sau proaspat. Daca cel proaspat este curatat, reteta dureaza cateva minute.

Eu am avut in minte sa fac un piure pentru masa de seara, insa pofta K pentru usturoi mi-a dat planurile peste cap. Asa ca, suita pe blatul din bucatarie, ca un ajutor de bucatar respectabil, K a dat gata cateva linguri bune din piureul aburind. Deci, am adaugat putina apa peste jumatatea de piure scapata de pofta K si am facut un sos numai bun pentru pastele ei preferate (fara ou, din grau dur).

Aveti nevoie de jumatate de kg de spanac, 3 catei de usturoi, sare si ulei. Eu am pus ulei de canepa si, da, 3 catei de usturoi pentru papilele pofticoase ale K.

Spanacul se curata si se scufunda MAXIM 2 minute in apa clocotita, apoi se scoate si se lasa intr-o sita la scurs. Spanacul este plin de oxalati si, fiert prea mult, devine toxic in special pentru copiii mici. De aceea apa in care fierbe spanacul e indicat sa se arunce. Oricum, spanacul nu este indicat copiilor sub 8 luni, tocmai din cauza continutului mare de oxalati.

Dupa ce e scurs bine, se pune in blender cu usturoi, sare si ulei dupa gust si se mixeaza pana devine piure.

Se poate servi pe felii de paine integrala prajita, pe crisp Wasa (de secara) sau ca sos pentru paste, daca mai adaugati putina apa.

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu