• tort biscuiti si mango 1
  • pesmet biscuiti tort
  • tort biscuiti si mango felie
  • tort biscuiti si mango 2 felii

Acest tort l-am pregatit de Sarbatori, cand eram cu toate pe fuga. O perioada care pentru noi este foarte agitata si aglomerata, dar foaaaarte frumoasa :)
Si pentru ca el, tortul, :) nu intrase in calculele mele, nu aveam nicio migdala hidratata, niciun caju…ei, asta e, se mai intampla, merge rareori si-asa :)

Repede-repejor s-au transformat in blat (15 cm):

Cativa biscuiti „Ete foalte bun” rasniti pesmet (numarul lor depinde de marimea initiala si de cat de inalt vreti sa fie blatul)
Putina apa
2 linguri de miere

Se amesteca pesmetul de biscuiti cu mierea picurata peste toata suprafata lor si apoi cu apa stropita usor cat sa se omogenizeze compozitia. Se pune in forma de tort cu fundul detasabil, se preseaza cu mana, pentru ca e ca o plastilina, apoi se lasa la frigider pana e gata crema.

Crema delicioasa:
1 mango
1 mar mare sau 2 mici
250 g nuci pecan (pe astea le aveam la indemana; ideal sa fie prehidratate; se poate si cu caju sau nuci romanesti)
1 lgta de miere
2 linguri ulei de cocos (sau unt de cocos topit la bain marie)

Fructele se curata de cotoare, seminte, miez etc :) si se mixeaza in blender cu nucile, apoi se adauga si restul ingredientelor in compozitie pana la omogenizare.

Eu am avut un mango mai putin zemos si astfel ca dupa nuci, crema era foarte foarte compacta. A iesit exact ca o budinca racita. Adaugati nuci daca vi se pare inca „zemoasa” crema.

Se pune crema peste blat, in interiorul formei si se lasa in congelator pentru 1-2 ore, apoi in frigider. Sau, daca deja e foarte compacta, se pune numai la frigider.
Se orneaza cu ce aveti disponibil. Sau, nu :) ca mine, asa ca am pus capsuni congelate, am pudrat cu fulgi de cocos si putin carob (pudra de roscove)
Este foarte bun, nu foarte dulce, insa parfumat de la scortisoara din biscuiti, de la mango si mar mmmhmmmm :)

Puteti sa imbogatiti gusturile dupa preferintele proprii. Asteptam poze cu variantele voastre :)

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu