• minitort crema lamaie 1
  • minitort crema lamaie 2

Initial, doar o incercare, acest minitort a fost devorat de K in intregime :)
L-am facut inainte de prajitura cu ovaz si agrise, insa acum am reusit sa postez reteta.
Crema trebuia sa fie initial de afine, insa dezghetand din greseala agrise in loc de afine, si necrezand in prima faza ca pot sa fac acea minunata prajitura cu agrise, a trebuit sa folosesc ce aveam disponibil in casa pentru crema. Adica banana si lamai.

In plus, vazusem o emisiune culinara cu un concurs de cupcakes unde una din aromele castigatoare a fost cocos-lime. Si m-a intrigat putin combinatia…suficient incat sa o incerc cu lamaie, ca lime nu aveam in casa.

Pentru blat am folosit:

12 curmale uscate
2 linguri de stafide aurii uscate
1 lingura de merisoare uscate
[rehidratate in prealabil cateva ore in apa]
O cescuta de apa
1 cana de faina de migdale (obtinuta prin rasnire)

Cantitatile sunt pentru 3 forme cu diametrul de 11 cm si inaltimea de 2 cm.
Eu merg pe varianta asta pentru ca economisesc timp. Daca tot ii pregatesc zilnic felurile de mancare, mai ales “deserturile”, atunci macar sa am cat mai multe baze deja facute. Aveti optiunea sa transformati compozitia ramasa dupa primul blat intr-un „aluat” din care sa modelati bombonele. Trebuie doar sa mai incorporati fulgi de ovaz, fulgi de cocos in plus, faina de susan in plus pana la consistenta de plastilina.

Pe de alta parte, puteti sa folositi toata cantitatea pentru blat si sa faceti un singur tort cu diametrul mai mare. In acest caz, mariti cantitatea de crema. Sau faceti o a doua crema si veti avea un tort cu 2 straturi de crema. Puteti sa va inspirati din tortul raw cu capsuni, alune si nuci sau tortul Kimura sau din orice „desert” de pe site, modificand dupa propriile preferinte.

Crema surprinzatoare am obtinut-o din:

1 lamaie medie, curatata de coaja si samburi
1 banana
1 lingura miere cremoasa cu ghimbir
2 linguri fulgi de cocos
1 lingura faina de susan
1 lingurita vanilie organica
1 lingurita agar agar
4 linguri ulei de cocos

Lamaia si banana se mixeaza in blender pana la omogenizare, apoi se adauga urmatoarele 4 ingrediente, se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se inmoaie fulgii de cocos.

Lingurita de agar agar se amesteca cu 2 linguri de apa si se da intr-un scurt clocot; gelatina obinuta se adauga in compozitie.

Untul de cocos devine ulei la peste 24 de grade. Daca e deja ulei, il adaugati in compozitie, daca nu, incalziti intr-un bol deasupra unui vas cu apa calda si uleiul obtinut il adaugati in compozitie.

Asezati crema peste blat si lasati la congelator cateva ore (3-4) sau, daca nu aveti timp, in frigider pana la servire.
Inainte de servire, se indeparteaza incet forma de pe tort.

Pudrati, ornati dupa preferinte :)

DESPRE AUTOR

Nutricios

Lasa un comentariu